Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, October 14, 2013

Panduan Memilih Kolagen Terbaik

Boleh dikatakan semua produk kosmetik dan kecantikan hari ni berebut-rebut letak kolagen dalam produk mereka...Permintaan yang makin meningkat terhadap produk berasaskan kolagen ini menyebabkan terlalu banyak lambakan produk yang terhasil. Ada yang keluaran bumiputera tak kurang juga yang dibawa dari negara luar. Tapi sejauh mana kita sebagai pembeli dan pengguna mengkaji dan mengetahui tentang keberhasilan dan kebolehupayaan produk-produk ini? Adakah ianya betul terhasil dari kolagen yang asli atau tidak? Adakah ianya juga halal dari segi hukum syarak? Dan adakah ianya mendapat kelulusan dari KKM? So, menjadi pembeli dan pengguna kita seharusnya bijak membuat perbandingan dan memilih yang terbaik untuk siapa? Untuk diri kita juga...ironiknya kita seronok tengok orang beli kita pun nak beli tapi kesannya dikemudian hari sangatlah buruk. Jadi hari ni saya nak berkongsi sedikit tips sebagai panduan untuk kita memilih kolagen yang terbaik...

INGAT TAU....!!! 
*  Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (cecair) berbanding dengan kolagen yang disuntik. Ini untuk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dalam tubuh badan 

*  Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efek lebih cepat. 

*  Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan. 

*  Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan. 

*  Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri. 

*  Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine untuk kesihatan sendi. (bonus point) 

*  Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin. 
p/s: kat mana saya nak dapatkan kolagen terbaik yang macam ni? Nak yang HALAL statusnya & LULUS KKM juga yer....
Jawapannya : Shaklee Collagen Powder. Hanya kolagenyang terbaik untuk customer tersayang...

Bulan Oktober 2013 harga tengah promo ni. Apa tunggu lagi. Rebutlah peluang membeli SCP dengan harga termurah abad ini. 
 ===========================================================
 

Nak order vitamin shaklee dengan saya? 
 
COD Area Alor Setar, Kedah...
asma : 017-4746975 ( Nak SMS @ Whatsapp boleh jer...)
Jom usha kami di Facebook: https://www.facebook.com/Amaryllishoppe  https://www.facebook.com/asma.ailee
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...