Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, July 7, 2014

Pembelian Shaklee Melalui eSell

Assalammualaikum semua, hari ni asma nak cerita sedikit tentang satu sistem yang Shaklee dah create untuk memudahkan kita semua pengguna-pengguna tegar Shaklee ni untuk buat pembelian secara atas talian. Tujuannya supaya kita semua boleh buat pesanan/order seindiri tanpa perlu menggunakan khidmat Pengedar Shaklee. Di sini asma nak memperkenalkan tentang eSell yang mana sistem ni baru sahaja dilancarkan beberapa hari yang lepas.

Maybe ramai yang pernah tengok SID-SID (Shaklee Independant Distributor) telah buat sharing link dalam facebook, blog dan media-media yang lain. Tapi tahukah anda cara untuk mengaplikasikan sistem eSell ni???
Ha, meh asma nak cerita step by step cara nak membuat order menggunakan eSell ni. Tapi sebelum tu kita kenal-kenal dulu serba sedikit kelebihan eSell ni. Yela kalau keburukan buat apa Shaklee nak lancarkan ye tak? hehe...

Kebaikan eSell
# Just order by yourself scheme di mana customer tidak perlu lagi menghubungi SID (shaklee independant distributor) untuk membeli dan survey harga, hanya klik link dan boleh teruskan pembelian secara atas talian. So, tidak ada orang tengah di sini.

# Inflasikan kadar ketidakpercayaan anda pada seller. Sebab sekarang ni ramai sangat yang menipu. Once transfer duit pastu lesap barang hampeh tak hantar pun. So, lepas ni anda tak perlu transfer duit pada SID/seller kerana anda boleh membuat order sendiri melalui penggunaan kad kredit/debit anda. ( Debit kad - kad ATM anda tu tau )

# Customer boleh membuat order sendiri mengikut pilihan masing-masing. Tidak terikat dengan hanya set-set yang disyorkan oleh SID sahaja. Ha, jom borong semua......hihi....

# Harga adalah standard di mana semua link yang anda jumpa tidak kiralah dari blog/fb atau mana-mana media sosial yang lain akan menunjukkan harga yang sama. Jadi anda boleh jimatkan masa dengan tidak melakukan perbandingan harga kerana semua harga adalah sama.

# Dengan membuat order sendiri, semua maklumat anda adalah perlu diisi sendiri. Produk akan diproses oleh Shaklee Malaysia dan dihantar terus ke pintu rumah anda.

# Lebih menjimatkan masa kerana anda boleh melakukan segala-galanya hanya di hujung jari anda sendiri. Seronok tau kita main klik-klik je. hehe....

Okey ini adalah Step-step yang anda perlu ikut untuk membuat order secara eSell:-

Contoh 1 - Pembelian dari link yang anda klik di iklan laman FACEBOOK 

" Set Kesuburan untuk pasangan. Bukan isteri sahaja yang perlu ye. Nak tahu set shaklee apa yang anda perlukan? "
Jom klik link ni:-

http://bit.ly/setkesuburanshaklee

Contoh ayat dan link di Facebook https://www.facebook.com/asma.ailee
If anda buka facebook dan ternampak ada link berwarna tu klik je pada link tersebut. Lepas tu anda akan menerima paparan seperti ini :-


Hanya klik "agree" dan seterusnya akan keluar senarai produk yang anda inginkan. Jika betul produk yang anda inginkan, klik pada checkout.
 

Selesai checkout....ada lagi tau step. hehe... anda perlu mengisi detail anda seperti yang tertera di bawah :- 
 
 
 

Setelah isikan code yang dihantar ke telefon bimbit anda, maka proses pembelian tersebut selesai. Anda boleh menunggu produk shaklee sampai ke pintu rumah anda dalam masa 2-3 hari bekerja. 

Contoh 2 - Pembelian dari link yang anda klik di iklan entry Blog asma

Di setiap akhir entry blog asma akan tinggalkan satu link untuk semua customer klik dan direct buat order. Dan step seterusnya adalah sama seperti apa yang dipaparkan melalui link Facebook contoh 1 tadi.

SELAMAT MEMBUAT ORDER YE SEMUA....!!!!

Ha, sebelum terlupa if anda membuat order dengan menggunakan link eSell asma ni anda akan menerima special gift dari asma sebagai tanda penghargaan asma pada anda serta khidmat consultation akan diberi secara percuma selama mana anda masih bershopping dengan link tersebut. Syaratnya setiap penebusan haruslah disertakan bukti pembelian anda. Terhad untuk 10 pelanggan pertama sahaja. So, apa tunggu lagi moh le shopping. Klik...klik...klik....Yeayyyyy.......!!!!!!!

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...