Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, November 19, 2013

Cantik Macam Siti Nurhaliza

 
 
Rahsia kecantikan Dato' Siti Nurhaliza yang mungkin ramai nak tahu..

Dato' Siti di antara artis yang mempunyai kulit yang halus dan cantik. Tertanya-tanya juga apa yang Dato' amalkan untuk dapat kulit cantik macam tu. Di sini saya nak kongsikan rahsia kecantikan Dato' Siti Nurhaliza yang mungkin ramai nak tahu..

Dato' Siti dan Suplemen tambahan

Melalui sumber yang saya temui, Dato' Siti adalah seorang yang mementingkan penjagaan dalaman. Suplemen tambahan hariannya ialah seperti vitamin C,E, antioksida dan B-Complex. Beliau juga menjadikan amalan meminum susu sebagai amalan hariannya untuk memastikan pengambilan kalsium yang mencukupi. Selain itu untuk menaikkan seri wajah, Dato' Siti akan berselawat setiap kali mencuci muka. Beliau juga mengamalkan vitamin Bawang putih dan spirulina untuk kesihatan perut dan stamina.
Memang benar vitamin C, E dan B-Complex adalah di antara vitamin asas untuk mendapatkan kulit yang cantik. Manakala vitamin bawang putih dan spirulina bagus untuk kesihatan berkaitan organ-organ dalam tubuh.

Vitamin E : membantu mengurangkan parut, meningkatkan ketahanan sel kulit, mengelakkan tisu teroksida menyebabkan kulit lebih gebu

Vitamin C : membantu proses pembaikan tisu terutamanya bekas-bekas jerawat dan parut. Juga mengandungi kolagen yang membantu menguatkan sel kulit

B-Complex : membantu dalam mengurangkan stress dan kelesuan, membantu wajah kelihatan lebih segar dan tidak kusam

vitamin Bawang Putih : melambatkan penuaan dan di dalam bawang putih itu sendiri mempunyai vitamin A, B dan C

Spirulina: untuk kesihatan dalaman tubuh.

Mungkin terdapat pelbagai pilihan suplemen di pasaran namun pastikan anda memilih suplemen dari sumber semulajadi, mempunyai kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia dan ada sijil sah halal. Biarlah cantik dan sihat itu seiring.
  ===========================================================
Nak order vitamin shaklee dengan saya? 

COD Area Alor Setar, Kedah...
asma : 017-4746975 ( Nak SMS @ Whatsapp boleh jer...)
Jom usha kami di Facebook: https://www.facebook.com/Amaryllishoppe  https://www.facebook.com/asma.ailee

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...