Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, April 28, 2013

ATASI MASALAH KEPUTIHAN ANDA

JANGAN BIARKAN
 
 

 keputihan adalah lelehan lendir yang keluar dari kemaluan wanita. masalah keputihan yang normal adalah berwarna jernih atau putih kelabu dan selagi warnanya kekal ini bermakna tiada jangkitan yang berlaku kepada 'miss V'.

jika keputihan bertukar menjadi kental, berbau, mengalami radang dan gatal di bahagian 'miss V', ini menunjukkan bahawa terdapat jangkitan yang telah berlaku.

 

 PUNCA MASALAH KEPUTIHAN INI BERLAKU

perubahan hormon
kitaran haid dipengaruhi oleh hormon, ketika ovulasi keputihan akan menjadi lebih cair dan semakin kental bila hampir period.

perubahan mental
keputihan juga bertambah jika wanita teransang seksualnya. letih minda atau stress juga mengakibatkan masalah keputihan.

penyakit dalaman
seperti tiroid atau kencing manis, mempengaruhi kestabilan hormon dan akibatnya masalah keputihan terjadi.

 

 masalah keputihan boleh bertambah serius jika tidak ditangani diperingkat awal. masalah keputihan yang teruk mungkin akan menyebabkan jangkitan kuman (venereal disease) seperti siplis dan gonorrhea (jangkitan  melalui hubungan seks). penyakit kanser pada bahagian peranakan juga mungkin berlaku dan jika wanita tersebut masih bujang, masalah keputihan mungkin akan mengancam level kesuburan apabila berkahwin kelak.

Insyaallah dengan mengamalkan ALFALFA dapat menyelesaikan masalah keputihan ini.


tumbuhan alfalfa

alfalfa yang tumbuh di asia barat adalah sejenis tumbuhan yang kaya dengan zat dan mineral antaranya kalsium, zat besi, magnesium, phosphorus, pottasium, chlorine dan juga vitamin k. alfalfa yang segar akan membekalkan kandungan mineral yang tinggi. tapi malangnya, zat dan mineral ini boleh berkurangan semasa alfalfa melalui proses penanaman, memetik, membungkus dan penghantaran. bayangkan alfalfa yang ditanam di turkey, berapa lama masa penghantaran ke malaysia? seminggu? mungkin lebih....
 TAPI...malas la pulak nk kunyah sayur ni kan? ada alternatif lain x???
ha...ADA jangan risau. Jom dapatkan 1001 kebaikan ALFALFA dalam kapsul ALFALFA SHAKLEE


 

UNTUK SEBARANG PERTANYAAN/ORDER:
SMS/WHATSAPP 017-4746975 (asma)
@
ADD SAYA DI FACEBOOK:


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...