Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, January 17, 2013

Kalau Tidak Dipecahkan Ruyung Manakan Dapat Sagunya

Cita-cita tanpa usaha tidak akan tercapai.....

Bismillah, Alhamdulillah...syukur dipanjatkan kepada Allah S.W.T atas kurniaan rezeki yang diizinkan ini. Syukran...Syukran...Syukran...Biarlah walau sedikit bak kata pepatah lama2 jadi bukit. nak berada di puncak kenalah mendaki tangga dlu kan...lambat xpa janji selamat. hehe...pandailah la kan bercakap. nk cakap semua org boleh cakap. tapi kalau setakat cakap2 kedai kopi mmg xda faedahnya...kalau nak berjaya kna tanamkan azam n mulakan langkah. jgn teragak2...brlah walau dari bawah sekurang-kurangya kita dpt mengumpul ilmu yang banyak kan? xkira lah apa pun tujuan n matlamat kita we must move on...just say YESSS I CAN DO IT!!!

"Bukan Senang Nak Senang" n jgn lupa yer sebab "Bukan Susah Nak Susah". Apa yang penting U.S.A.H.A.
Igt tu ASMA...walau apapun cubaan, dugaan n rintangan tetap kena hadapi. Hope diri ini dah berada dlm landasan yang betul cuma.....perlu tambahkan usaha lagi...CHAIYO2....Doa2...yes DOA itu penting!!! 
Rezeki xslalunya datang bergolek2....(rezeki setiap org xsama) ada yg datang merangkak ada yg datang berlari n yg plg best runtuh...mcm DURIAN RUNTUH tu....hurm sgt best kn? so, dlm bisness ni mcm2 boleh berlaku, kna jugak berhadapan dgn RISK!!! owh kalau takut dilambung ombang jgn berumah di tepi pantai la kan....kadang2 kita cemburu tgk rakan2 berjaya...tepiskan reaksi -ve macam tu. klu dok cemburu xtentu haka jer mmg kita akan sentiasa berada di TAKOK tu jer selama-lamanyaaaaa....Ya Allah takutnyer. so, dari dok cemburu meh2 kita usaha n bergerak seiring dgn deme2 tu. 

klu org lain ley berjaya KENAPA TIDAK KITA???
uissshhhh....dah mcm nk berniaga MLM plak aku ni. owh tidaklah....saya cuma nk tiupkan aura positif dlm diri n nak ajak jgk mber2....sama2 utk berusaha n NEVER GIVE UP!!!
 xgitu...so, apa tggu lagi. jgn dok tangguh2 lagi impian kita tu. buat jer....In Syaa Allah berkat keizinanNYA semua org boleh berjaya.....Yeay....jom tanam azam baru 2013/1434H.


SAYA NAK BERJAYA.....

~MEH TGK PICS NI~




 


 




2 comments:

  1. MLM.. yes u r in MLM..hihi..

    jemput snggah

    http://ourlovebonding.blogspot.com
    :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...